Utasbiztosítás

Utazás kapcsán bárkit érhet váratlan baleset, betegség, elveszhet a poggyász. Ezért bárki külföldre utazik célszerű megkötni, az egyébként nem is költséges biztosítást. A váratlan helyzetekből fakadó kiadásokat, mint pl. orvosi ellátás, hozzátartozó kiutazásával kapcsolatos költségeket fedezni tudja.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai

Minden biztosító utasbiztosítási terméke tartalmazza a 24 órás asszisztenciaszolgáltatást, élet-, baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatást, továbbá több módozat esetében felelősség-, jogvédelem- és poggyászbiztosítást.

Utasbiztosítás Az asszisztenciaszolgáltatás keretében telefonon nyújtanak segítséget betegség vagy baleset esetén. Telefonon kaphatunk felvilágosítást az egészségügyi ellátásunk lehetőségeiről. Az élet-, baleset- és betegségbiztosítás esetén betegségünk, balesetünk kapcsán több olyan szolgáltatást kínálnak a biztosítók, melyek inkább asszisztenciának, segítségnyújtásnak mondhatók. Ilyenek például a hozzátartozó értesítése, hozzátartozó kiutazásának megszervezése, gyermek hazajuttatása, vagy éppen az idő előtti hazautazással járó költségek megtérítése, továbbá a beteg (esetleg holttest) hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése is. A biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén is.

Poggyászbiztosítás tartalmazza a poggyászban eset károk megtérítését, a poggyász eltulajdonításának esetén limitáltan a költségek megtérítését, valamint több módozat esetén a poggyászkésésből adódó költségtérítést.

Számos módozat esetében olyan plusz szolgáltatásokat nyújtanak a biztosítók, mint például jogvédelem, ügyvédi költségek térítése, óvadékelőleg, stb. Általában ezen szolgáltatásokat csak a drágább termékek választása esetén nyújtja a biztosító.


»Érdeklődöm a termék iránt